Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Trends

Ton sur ton: voor een minimalistisch effect

Geplaatst op: 13 november 2017

Ton sur ton is helemaal van deze tijd en geeft uw keuken een frisse boost. Het is niet voor niets dat steeds meer keukens worden uitgevoerd in de ton sur ton stijl. Wilt u meer weten over deze trend en bent u benieuwd of het iets voor u is? Lees dan verder en ontdek de kenmerken en voordelen van ton sur ton!

Wat is ton sur ton?

Ton sur ton is de Franse vertaling voor kleur op kleur. Het betekent dat u een kleurenpalet kiest dat uit één kleur bestaat, maar verschillende tinten heeft. Contrast wordt gecreëerd door deze tinten met elkaar te combineren, bijvoorbeeld door middel van materialen. Wanneer u voor de ton sur ton stijl kiest, gaat het er dus om dat verschillende tinten van één kleur gebruikt worden. Voorbeelden van keukens waarbij gebruik is gemaakt van één kleurenpalet zijn de Barletti Aras en Mandemakers Ortona.

Voordelen van ton sur ton

Een keuken in ton sur ton zorgt voor een minimalistisch effect en een oase van rust. Dit zijn dan ook meteen de belangrijkste voordelen van deze stijl. Zeker in de keuken, een plek waar u regelmatig te vinden bent en waar het bij veel huishoudens nog wel eens rommelig kan zijn, wordt deze rust vaak als prettig ervaren. Als u niet alleen kiest voor een rustig kleurenpalet, maar ook voor minimalistische meubels en accessoires wordt de rustgevende uitstraling extra gestimuleerd, zoals bij de Barletti Noye. Bovendien is het mogelijk om keukenapparatuur te kiezen in een bepaalde kleur, zodat deze matcht bij de kleur van de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte Quooker kraan of een oven in een grijze of zwarte kleur. 

Neutrale kleuren vs. opvallende kleuren

Neutrale kleuren in combinatie met ton sur ton geven het optimale, rustgevende effect. Vindt u dit toch iets te saai of eentonig? Dan kunt u gerust enkele details toevoegen met een opvallende contrastkleur. Doordat er met ton sur ton één kleur zo breed wordt toegepast, doen een aantal felgekleurde accessoires niet direct afbreuk aan de rustige uitstraling. U kunt ook voor een bepaald printje kiezen en deze toevoegen in uw keuken. Dit zorgt voor meer afwisseling en spanning. Ton sur ton kunt u dus op verschillende manieren toepassen. Laat u vooral niet afleiden door die ene basiskleur, maar gebruik uw creativiteit als u op zoek bent naar een speelse look.

Vraag ons inspiratie magazine aan

Benieuwd naar de laatste trends op het gebied van keukens? Bestel dan kosteloos ons inspiratie magazine en laat uzelf inspireren.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.