Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Lancellotti

Het geheim van Lancellotti

Geplaatst op: 18 februari 2016

Het Italiaanse Lancellotti combineert de kennis en kunde van een familiebedrijf dat al generaties lang bestaat, met passie, kwaliteit en design. Het resultaat? Vrijstaande fornuizen van topkwaliteit, blikvangers in uw keuken.

Met hun robuuste uitstraling en een breedte van maar liefst negentig centimeter vormen de vrijstaande fornuizen van Lancellotti een groot genot voor kookliefhebbers én een eyecatcher in iedere keuken. Maar waar komt dit merk vandaan en wat maakt het zo bijzonder?

Made in Italy
In 1922 begint Angelo Po in Carpi in Italië met de productie van kookapparaten voor bedrijven en restaurants, om in 1935 het eerste brede vrijstaande gasfornuis te introduceren. Zijn kleinzoon Auro gaat al snel meedraaien in het bedrijf en besluit na vijftien jaar, in 1999, een eigen fabriek op te starten: STEEL. Met STEEL produceert Auro vrijstaande brede fornuizen voor de echte thuiskoks. STEEL groeit uit tot een groot familiebedrijf, waarin maar liefst zeven van de tien kinderen werkzaam zijn. In 2014 neemt de familie Po, uit liefde voor hun moeder, een mooi besluit: haar familienaam Lancellotti wordt als merknaam geïntroduceerd. Een nieuw merk is geboren.

Mat om op te vreten
Een Lancellotti fornuis is verkrijgbaar in twee series: Adagio en Maestro. De modellen van Adagio zijn verkrijgbaar in zwart, grijs en wit, maar óók in de vier matte kleuren die het Franse merk Le Creuset – bekend van de gietijzeren pannen en aardewerk schalen – in 2014 introduceerde. Die serie kreeg de naam ‘mate à croquer’ of ‘mat om op te vreten’ en de Franse pannenfabrikant liet zich inspireren door zachte en natuurlijke kleuren als katoen (wit), sisal (beige), mineraal (blauw) en ‘amethist’ (paars). Een oven in één van deze vier tinten doet het goed in landelijke, maar ook in moderne keukens en is met zijn matte look gegarandeerd een stijlvolle aanwinst in de ruimte. Om op te vreten!

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van Lancellotti? We heten u van harte welkom in één van onze <link keukenwinkels>showrooms. Tot ziens!