Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tips

Nader bekeken: een gietvloer in de keuken

Geplaatst op: 18 augustus 2016

Veel mensen zijn er weg van: een strakke – vaak grijze – gietvloer in de keuken; een stijlvolle vloer die modern en chique oogt en zeer gemakkelijk is in onderhoud. We vertellen u er graag meer over.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en kunt u ook de vloer nog uitkiezen? Of is uw huidige keukenvloer inmiddels aan een metamorfose toe? Een gietvloer brengt niet alleen een moderne en tijdloze uitstraling, maar ook veel praktische voordelen met zich mee. Dat maakt ‘m super geschikt voor in de keuken; onmiskenbaar dé ruimte in huis waar het meest wordt geknoeid. Waarom zou u wel of niet kiezen voor een gietvloer en hoe ziet dat er dan uiteindelijk uit?

Nog meer voordelen
Hoewel de meeste mensen kiezen voor modern én tijdloos grijs, is de gietvloer verkrijgbaar in tientallen tinten en is er daarmee voor ieder wat wils. Een speciale coating zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is; dat maakt ‘m zeer onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer is bovendien naadloos, waardoor er geen etensresten achterblijven op uw vloer, maar ook brandwerend en uitermate gemakkelijk schoon te maken. Dweilen en klaar!

Wat zijn de nadelen?
In de strakke look van de gietvloer, schuilt echter ook het grootste nadeel; een ronddwalende kruimel of druppel valt op de smetteloze vloer al snel op. Daarbij is een gietvloer niet goedkoop en daarmee vooral voor kleine ruimtes relatief prijzig. Wilt u de look van een gietvloer, maar bent u op zoek naar een goedkoper alternatief? Laat u dan eens informeren over een linoleum of PVC vloer. Ook die zijn er in talloze soorten en maten.

Een gietvloer in het hele huis
Bent u ook voor de woonkamer nog op zoek naar de juiste vloer en heeft u een open keuken? Dan kunt u ervoor kiezen de gietvloer in beide ruimtes door te leggen. U creëert daarmee één geheel en maakt de leefruimte optisch groter. Houd in uw besluit echter ook rekening met praktische afwegingen; met een gietvloer in de woonkamer zult u ook daar wat vaker moeten dweilen.  

Laat u inspireren!

1.  Een gietvloer gaat perfect samen met een industriële keuken. Een betonnen werkblad met houten
     fronten.
2.  Combineer een gietvloer in de keuken met een houten vloer in de woonkamer voor een prachtige, warme
     uitstraling.
3.  Houdt u van een strakke, hypermoderne keuken? Ga voor hoogglans wit met giet!
4.  Zwarte keukens worden steeds populairder. Ze vormen bovendien een perfecte match met een grijze
     gietvloer.