Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Recept

Zalmfilet met een korstje van amandelen

Geplaatst op: 17 augustus 2016

Waar een (combi)stoomoven voorheen gezien werd als een apparaat voor de professionele en hobbykok, is het steeds meer een product voor iedereen die dagelijks een gezonde en lekker maaltijd op tafel wil zetten. Een stoomoven is niet alleen geschikt voor gerechten die je maakt bij een diner met vrienden en familie. Juist ook voor simpele groente en vlees- of vis gerechten is hij heel geschikt. Snel, praktisch en gezond. Bijvoorbeeld deze zalm met amandelen!

Ingrediënten:
600 g zalmfilet
3 – 4 eetlepels citroensap
60 g boter
1– 2 tenen knoflook
50 g gemalen amandelen of hazelnoten
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
zwarte peper
zout

Bereiding:
Spoel de zalmfilet af, dep hem droog en snijd hem in diagonale stukken. Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met het citroensap. Vet een schaal in met boter.

Verwarm de combi-stoomoven voor op 230 °C met 80% stoom. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Meng de knoflook met de amandelen, de resterende boter, de peterselie en de sherry. Leg de visfilets in de schaal en bestrijk elk stuk met wat amandelboter. Zet de schaal 10 – 12 Minuten op het rooster bovenin de combi-stoomoven.

Meng de olie en wijnazijn door elkaar en besprenkel hiermee de vis nadat u de schaal uit de oven hebt gehaald. Bestrooi de zalm voor het serveren met peper.