Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tips

Klein maar fijn

Geplaatst op: 22 december 2015

Bent u be(na)deeld met een kleine keuken? Dat is helemaal niet zo erg als het lijkt. Als u rekening houdt met een aantal zaken, kunt u in een kleine keuken ook snel uw draai vinden. Maar hoe deelt u uw kleine keuken efficiënt in? Hoe zorgt u ervoor dat de ruimte groter lijkt? En hoe creëert u meer rust? Mandemakers Keukens geeft u een paar handige tips!

PANNEN IN DE LUCHT, MESSEN AAN DE MUUR
Als u een kleine keuken heeft is het handig om optimaal gebruik te maken van de ruimte boven het aanrecht. Hoge wandkasten zijn ideaal om extra ruimte te winnen. Er zijn zelfs kasten van ruim een meter hoog. Gebruik ook de ruimte bovenop de kasten om spullen te plaatsen die u niet dagelijks gebruikt of maak uw kasten plafondhoog. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de pannen aan een plafond- of wandrek te hangen en het servies op een wandplank neer te zetten. Heeft u een keuken met een landelijke sfeer dan past dit ook nog eens perfect in het thema. In een kleine keuken neemt een messenblok op het aanrecht wellicht te veel ruimte in. Hang dan de messen bijvoorbeeld aan een magnetische metalen strip aan de muur!

INBOUWEN EN COMBINEREN
Het spreekt wellicht voor zich, maar in een kleine keuken is het handig om voor inbouwapparatuur te kiezen. Magnetrons, ovens, koelkasten, vriezers en vaatwassers zijn - tegenwoordig - nou eenmaal noodzakelijke apparaten die veel ruimte innemen. Natuurlijk wilt u in een kleine keuken wel van alle gemakken voorzien zijn. Kies voor gecombineerde apparaten, zoals een koelvriescombinatie en een combimagnetron met evt stoomfunctie. Dit bespaart niet alleen ruimte maar ook kosten!

KLEINE KEUKEN? GA VOOR LICHTE KLEUREN
Houd met het uitzoeken van een kleine keuken extra rekening met de kleuren, lampen en de inval van het licht. Een lichte keuken lijkt altijd ruimer. Een lichte ruimte geeft onbewust een prettig gevoel. Als u heel wat uurtjes in de keuken doorbrengt is het dus sowieso slim om lichte kleuren aan te houden. Inbouwverlichting is ideaal voor een kleine keuken. Spotjes nemen weinig ruimte in en geven meteen veel rust. Het is ook slim om voor reflecterende oppervlaktes te kiezen die licht weerkaatsen. Zo lijkt de kleine keuken optisch groter. Hoogglans keukendeuren, spiegels, glanzende tegels en roestvrij staal hebben dit effect.

CREËER RUST EN EENHEID
Het is te hopen dat u geen drukke smaak heeft als u gezegend bent met een kleine keuken. Druk bewerkte spullen zorgen ervoor dat kleine keukens nog kleiner lijken. Rust is belangrijk en gemakkelijk te bereiken met de juiste spullen. Zorg voor eenheid door bijvoorbeeld altijd voor RVS, grijs of zwart te kiezen als u een nieuw keukenapparaat aanschaft. En kies voor één kleur voor de aankleding van uw keuken. De aankleding kunt u natuurlijk afwisselen, bijvoorbeeld per seizoen. Maakt de keuken meteen lekker persoonlijk!

Bent u op zoek naar meer inspiratie voor kleine keukens? Vraag dan ons keukenboek aan! Meer dan 100 pagina's met inspiratie en tips voor keukens in alle vormen en maten.