Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
German Design Award 2021

SieMatic Pure SLX genomineerd voor German Design Award 2021

Geplaatst op: 11 augustus 2020

Al sinds de lancering in 2019 is de SieMatic SLX een doorslaand internationaal succes. Het concept overtuigt zowel designjury's en architecten als consumenten. Een van de redenen hiervoor is de enorme flexibiliteit, die een belangrijk onderdeel vormt van de ontwerpfilosofie en die bijzonder goed in de smaak valt. Nu is de SieMatic alweer genomineerd voor een designprijs: de German Design Award 2021.

Een veelvoud aan onderscheidingen voor een uniek designconcept

Of het nu gaat om een Scandinavische sfeer in minimalistische wittinten, om een strakke designuitstraling of om een industriële look met koel roestvrijstaal, de SieMatic SLX kent zoveel varianten, materialen en kleuren dat hij elke architectonische uitdaging aankan. De SieMatic SLX heeft mede daardoor al drie belangrijke designprijzen gewonnen: de Iconic Award 2020: Innovative Interior in de categorie ‘Best of Best’, de iF Design Award 2020 en de Red Dot Design Award 2020. En nu is hij genomineerd voor de German Design Award 2021. De jury’s vinden de nieuwe interpretatie van de greeploze keuken “overtuigend, met zijn strakke lijnen en uitgebalanceerde proporties”.

De meest opvallende kenmerken van de SieMatic SLX zijn de volledig nieuw ontworpen verzonken greeplijst en het grip profiel met geïntegreerd, individueel regelbaar LED lichtsysteem. Indien dit unieke lichtsysteem rondom ingezet wordt op een keukeneiland, wordt het zwevende karakter van het werkblad versterkt. Ook in hoge kasten en onderkasten benadrukken ze de elegante lijnen en creëren ze met hun regelbare lichtsterkte de sfeer die past bij het moment van de dag en uw persoonlijke stemming.

De gewonnen prijzen komen op een lange lijst design awards die SieMatic in haar bestaan in de wacht wist te slepen. De German Design Award in Gold in 2016 bijvoorbeeld, of de German Design Award in 2019 voor de SieMatic PURE-lifestyle. En onlangs werd zelfs het complete merk SieMatic bekroond met de German Brand Award, die jaarlijks wordt uitgereikt door het German Brand Institute.

De lichte woonkamer wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, zowel binnen als buiten. De SieMatic SLX in zijdeglans lotuswit past perfect bij de rustige Scandinavische en tegelijkertijd sensationele architectuur. Bijzondere aandacht is besteed aan details als de verzonken greeplijst en gripprofiel van inox-kleurig geanodiseerd aluminium en het ranke keramische werkblad van Carrara Velvet. De twee vitrinekasten maken indruk met hun combinatie van hoogglanslak in lotuswit, laden in ivoorkleurig eikenfineer en de achterwand van spiegelglas. © Copyright SieMatic


Individualiteit als bedrijfsfilosofie

Het greeploze SLX-keukenconcept is onderdeel van de SieMatic-lifestyle PURE, die wordt gekenmerkt door minimalistisch, helder design. SieMatic biedt drie ruimteconcepten in verschillende lifestyles: PURE, URBAN en CLASSIC. De URBAN-lifestyle maakt een uiterst flexibele indeling mogelijk, met vrijstaande meubels zoals de SieMatic 29, de herinterpretatie van het klassieke keukenbuffet. Kenmerkend voor de CLASSIC-lifestyle is de chique combinatie van traditie en moderniteit, die vooral zichtbaar is in de creatieve materiaalmix.

Hier vormt de SieMatic SLX het centrum van een loft dat een adembenemend uitzicht over de stad heeft. Het keukeneiland - met zijn fronten van gerookt eikenfineer en de verzonken greeplijst en gripprofiel van matzwart geanodiseerd aluminium - wordt gecompleteerd door een rank werkblad van geborsteld roestvrijstaal en hoge kasten in mat grafietgrijs met matzwarte vitrines.© Copyright SieMatic

Tijdloze elegantie

Bij SieMatic zetten mensen zich dagelijks in om keukens mooier, veelzijdiger en innovatiever te maken. Een plek waar wordt genoten, van eten en van elkaar. In de keuken wordt gesproken, gelachen, gediscussieerd. Geleefd. SieMatic weet dat al meer dan 90 jaar als geen ander. De SieMatic-vormentaal is even levendig en gevarieerd als de levens die zich in de keuken afspelen. Het design laat een grote verscheidenheid zien en is desondanks altijd duidelijk herkenbaar. Dat komt door dat kenmerkende accent: tijdloze elegantie. Die is te vinden in alle ontwerpen, van het kleinste detail tot aan de complete interieurconcepten. SieMatic geeft daarbij de binnenkant net evenveel gewicht als de buitenkant. En de vorm is altijd in harmonie met de functie.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.