Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Keukenadvies

Uw keuken opknappen of toch een nieuwe keuken?

Geplaatst op: 21 oktober 2016

Droomt u al een tijdje van een nieuwe keuken, maar twijfelt u nog vanwege bijvoorbeeld het budget? Dan bent u niet de enige. Een nieuwe keuken is nu eenmaal een grote uitgave, dus het is logisch dat u hierover twijfelt. Daarbij kan het opknappen van uw huidige keuken ook al een heel nieuwe uitstraling aan uw keuken geven. Om u te helpen kiezen tussen een nieuwe keuken en een opknapbeurt hebben we voor beide opties enkele mogelijkheden op een rij gezet.

Nieuwe keuken
Een nieuwe keuken biedt u de mogelijkheid tot:

  • Een geheel nieuwe opstelling. Bent u uw huidige keukenopstelling beu? Wanneer u voor een nieuwe keuken kiest, kunt u hier verandering in brengen. Wilt u uw keuken bijvoorbeeld voorzien van een multifunctioneel kookeiland of is een U-keuken waarnaar u op zoek bent?
  • Het groter maken van de ruimte. Als u voor een nieuwe keuken kiest, moet de oude keuken logischerwijs gedemonteerd worden. Dit is een ideaal moment om de ruimte te vergroten of anders in te delen.
  • Een nieuwe stijl. Gedurende de jaren ontstaan er heel wat nieuwe trends en innovaties. Wanneer u uw keuken een compleet andere stijl wilt geven, is een nieuwe keuken de beste optie.

Keuken opknappen
Voor een opknapbeurt van uw huidige keuken zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Nieuwe fronten. Fronten zijn zeer bepalend voor de uitstraling van uw keuken. Wanneer u uw keuken wilt opknappen is dit dan ook een logische keus. Heeft u een klein budget? Alleen het spuiten (mist mogelijk) van de huidige fronten zorgt al voor een heel ander aanzicht.
  • Nieuwe achterwand. Een nieuwe achterwand in uw keuken kan een heel ander beeld geven. U heeft verschillende mogelijkheden: een gestucte of glazen wand, een wand van hetzelfde materiaal als het werkblad of een tegelwand.
  • Werkblad vervangen. Een nieuw werkblad is niet de goedkoopste manier om uw huidige keuken op te knappen, maar wel een hele invloedrijke. Bepaal eerst welke stijl uw keuken moet uitstralen en kies vervolgens een geschikt werkblad uit.
  • Toevoegen/vervangen van accessoires. Wilt u het echt low budget houden? Kijk dan eens naar welke accessoires uw keuken kunnen opleuken. Leuke accessoires voor uw nieuwe keuken zijn onder andere hangplanten, wandplanken met persoonlijke accessoires en een krijtmuur. Op deze manier kunt u nog even doorsparen voor uw gloednieuwe keuken die helemaal naar wens is.

Kom langs voor advies

Wilt u meer informatie of advies over het kopen van een nieuwe keuken versus het opknappen van uw oude keuken? Kom dan langs in één van onze vestigingen waar onze adviseurs u graag verder helpen.