Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Trend

MIX EN MATCH

GEEF UW KEUKEN UW PERSOONLIJKE SIGNATUUR

Geplaatst op: 5 november 2015

‘Mix en match’ wint steeds meer aan populariteit. Niet alleen in de mode, ook in het interieur en zélfs in de keuken.

Combineer verschillende kleuren en materialen en geef uw keuken uw persoonlijke signatuur.
Waar de meeste mensen geneigd zijn te kiezen voor veilig en neutraal, kan een mix van verschillende kleuren en materialen juist ook heel goed werken en zorgen voor een verrassend én persoonlijk resultaat. Hoe bepaal je een goede mix en match van kleuren en materialen? Er zijn talloze mogelijkheden. We geven u een paar tips.

Ondersteboven
Er zijn 100-en-1 manieren om uw keuken van extra kleur te voorzien - denk aan de muur, de vloer of accessoires - maar de belangrijkste blikvangers blijven de keukenkastjes. Kiezen voor één kleur voor de bovenkastjes en een andere kleur voor de onderkastjes is een goede manier om extra kleur toe te voegen, maar het geheel tegelijkertijd rustig en in balans te houden. Tip: ga voor donkere kleuren voor de onderkastjes en lichtere tinten aan de bovenkant. Op die manier voorkomt u dat de keuken 'topzwaar' wordt. 

Tropisch eiland
Overweegt u een kookeiland? De gemakkelijkste manier om te mixen met kleuren in de keuken, is dan door het kookeiland een ander kleurtje te geven! Wanneer u een veilige kleur heeft gekozen voor uw keuken, kunt u het met het eiland eigenlijk zo gek maken als u wilt. Kies een tint donkerder of lichter dan de rest van uw keuken, of zoek juist het contrast op en geef uw keuken zo uw eigen, unieke handtekening.

Hout & hoogglans
Ook door gebruik te maken van verschillende materialen kunt u een stijlvol effect creëren. Experimenteren en mixen met materialen als hout en metaal geven uw keuken een verrassende look. Zo krijgt een witte, hoogglans keuken meer warmte met een houten kastenwand of juist een stoere look met een robuust, betonnen blad.

Wilt u meer informatie over het gebruik van verschillende kleuren en materialen in uw keuken? Maak een afspraak met onze keukenadviseurs.