Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Moderne kleuren en materialen

Voor welk materiaal gaat u? Een lastige keuze, maar wel bepalend voor de uitstraling van de moderne keuken. Wij vertellen u graag hoe u moderne materialen en kleuren met elkaar kunt combineren. Dat maakt uw beslissing voor het werkblad, de frontjes en de kleurcombinaties niet alleen eenvoudiger, maar ook doordachter.

Werkbladen van moderne materialen

Voor het werkblad zijn graniet en composiet de meest gewilde moderne materialen. Met graniet bent u verzekerd van een uniek aanrechtblad: de structuur van ieder blad is anders. Composiet is samengeperst en daardoor egaler, hoewel er tegenwoordig ook structuren in kunnen worden aangebracht. Graniet en composiet schelen niet veel in prijsstelling. Beide materialen zijn stootvast, slijtvast en krasbestendig.

Glanzend en modern

Geeft u uw keuken een glanzend accent of kiest u liever voor mat? De frontjes (de voorkant van lades en kasten) zijn hierin doorslaggevend. Gelakte frontjes zorgen direct voor glans in uw keuken. De spiegeling van uw verlichting is glashelder. Ook in frontjes gemaakt van kunststof is met behulp van moderne technieken glans en spiegeling te creëren. Kunststof is een modern materiaal en daarnaast een stuk goedkoper. Frontjes van kunststof zijn verkrijgbaar met scherpe hoeken, waardoor het moderne effect van dit materiaal behouden blijft.

Moderne kleuren in de keuken

Wilt u warmte creëren in de moderne keuken? Dan volstaat een houtkleurig oppervlakte. Dat kan het werkblad zijn, maar ook de achterwand. Grenen en beuken zijn daarbij geliefde houtsoorten. Combineer dit natuurlijke materiaal met moderne kleuren als groen, beige en taupe voor een strak resultaat. Dit effect bereikt u ook met de steeds populairder wordende grijstinten. Uiteindelijk is de overeenkomst van de kleuren in de moderne keuken het belangrijkste. Mengkranen, spoelbakken en apparatuur van geborsteld rvs passen goed in iedere keuken. Frontjes en werkblad van dezelfde moderne kleursoort creëren eenheid. Kleurcontrast mag natuurlijk ook, zolang die subtiel blijft. Het mooiste contrast ontstaat door een aantal kleurige accessoires.

Meer over modern en kleur- en materiaalgebruik

Wij adviseren u graag over gebruik van kleuren en materiaal in de moderne keuken. Meer weten? Kom langs in één van de showrooms of experimenteer zelf met kleuren en materialen in onze gratis 3d-ontwerper.