Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Fornuis: voor ieders eigen kookplezier

Een fornuis in een keuken is essentieel om uw eten op te bereiden of bijvoorbeeld op te warmen. Wel verschilt het per persoon wat diegene fijn vindt en daarom heeft Mandemakers Keukens een breed scala aan fornuizen. U kunt een keuze maken uit verschillende A-merken, types, groottes en bijvoorbeeld tussen een losstaand fornuis of een fornuis dat geïntegreerd is in uw werkblad. Lees op deze pagina verder en ontdek wat bij u past!

Kies een fornuis dat bij u past

Op het moment dat u een nieuwe keuken gaat kopen of uw fornuis aan vervanging toe is, kunt u kiezen uit verschillende varianten fornuizen. Natuurlijk is dit wel één van de belangrijkste onderdelen van uw keuken. It is where the magic happens! Daarom is het goed om na te denken over wat u bijvoorbeeld fijn vindt om op te koken. De een vindt het fijner om op gas te koken, terwijl een andere liever op inductie zijn gerechten bereidt. Houd ook rekening met de grootte van uw fornuis. Wilt u een bestaand fornuis vervangen, neem dan deze maten op of bekijk of bijvoorbeeld uw aanrechtblad aanpasbaar is. Heeft u een grotere keukenruimte, dan kan een vrijstaand fornuis hierin heel mooi tot zijn recht komen. Wanneer u niet veel ruimte heeft in uw keuken is het slimmer om voor een geïntegreerd fornuis in het werkblad te kiezen. Hiermee bespaart u ruimte. Denk na over wat bij u past en laat u inspireren door de mogelijkheden.

Verschillende varianten

Door de verschillen tussen de fornuizen is het misschien lastig om een keuze te maken. Bij Mandemakers Keukens heeft u keuze uit verschillende type A-merken:

 • Gasfornuis. Een open verbranding van bijvoorbeeld lichtgas of aardgas.· Keramische/elektrische kookplaat. Uw elektriciteit wordt omgezet in een warmtebron.
 • Inductie. Metalen wervelstromen worden in de pan opgewekt, die de pan zelf verwarmen en niet de kookplaat.
 • Geïntegreerd fornuis. Alle typen fornuizen kunnen geïntegreerd worden in uw keukenwerkblad. Hierdoor neemt de keuken uw kookplaat meer in het geheel op en bespaart het ruimte. Ook is het makkelijk te onderhouden, omdat het fornuis in het werkblad valt en het hierin mooi afgewerkt wordt.
 • Vrijstaand fornuis. Steeds vaker kiest men weer voor een vrijstaand fornuis. Misschien kent u de vrijstaande gasfornuizen nog wel van vroeger, wit en vaak met een oven onder de kookplaat. Tegenwoordig zijn de vrijstaande fornuizen voorzien van handige functies die standaard zijn ingebouwd. Natuurlijk een oven, maar daarnaastj kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een stoomoven.
 • Aantal pitten. Bij de meeste fornuizen heeft u keus uit een vier- of vijfpits kookplaat. Kookt u met veel pannen en vaak uitgebreid, kies dan voor een vijfpits kookplaat. Over het algemeen wordt vaak gekozen voor een vierpits kookplaat.

Kom naar de winkel

Graag ondervinden hoe de verschillende fornuizen werken en wat de voor - en nadelen zijn? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag helpen met het maken van de juiste keuze.

Greeploze keukens

Greeploze keukens

Greeploze keukens zijn zeer geschikt wanneer u van de moderne keukenstijl houdt. Het ontbreken van keukengrepen zorgt voor een strak en ruimtelijk geheel dat rust uitstraalt.

Binnenkijken bij de familie Simons

We laten zes klanten aan het woord over hun keuken. Daarbij geven we een zo breed mogelijk beeld van wat Mandemakers u kan bieden. Van een scherp geprijsde keuken uit de Mandemakers Collectie tot een unieke designkeuken van Barletti. En de diverse smaken daar tussenin.

De familie Simons

en hun ervaring met Mandemakers keukens

De keuze voor onze keuken was niet zo moeilijk. "We waren direct verliefd op deze keuken."Er was niet veel overredingskracht van de mensen bij Mandemakers Keukens nodig. "Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat het proces heel soepel is verlopen. Familiair met Brabantse gezelligheid. Zowel Mandemakers als wij hebben alle tijd genomen", licht Bas het aankoopproces toe. Ageeth haakt hierop in: "Het is leuk om te vertellen dat Ben Mandemakers onze keuken heeft ontworpen en heeft getekend. En dat is prima gelukt."

WAT KOST EEN KEUKEN?

 • Binnen 5 minuten weet u wat uw keuken kost!
 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel

Het granieten werkblad van deze moderne hoekkeuken in wit keuken budgetplanner met de klassiek getegelde spatrand. De extra brede schouw boven het vrijstaande rvs Boretti.

 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel
Parallel keukens

Parallel keukens

Een parallel keuken is de uitgebreide vorm van een rechte keuken. Parallel keukens bestaan namelijk zoals de naam al doet vermoeden uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. 

Inspiratie nodig?

Wij inspireren u graag in een van onze vestigingen

 • 10 vestigingen door heel Nederland