Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Een passende kookplaat voor u en uw keuken

Een kookplaat is een essentieel element van uw keuken. Omdat een kookplaat bijna dagelijks wordt gebruikt, is het van belang dat deze zowel qua functionaliteiten als qua uitstraling aansluit op uw wensen. Vindt u het belangrijk dat de kookplaat direct reageert op warmteveranderingen of hecht u de meeste waarde aan de veiligheid? Lees verder en ontdek welke variant het beste bij u past!

Verschillende varianten

Ons assortiment kookplaten is onder te verdelen in vijf categorieën:

 • Gas. Gaskookplaten zijn voordelig, reageren snel en zijn geschikt voor alle pannen. Daarnaast heeft deze kookvariant een stoere en robuuste uitstraling: perfect voor landelijke en industriële keukens.
 • Gas-op-glas. Met een gas-op-glas kookplaat geniet u van de voordelen van koken op gas. Maar dat niet alleen, want dankzij de glasplaat wordt een strakke, moderne uitstraling gecreëerd. Bovendien is dit type hierdoor gemakkelijk schoon te maken.
 • Inductie. Inductie is het meest populair in moderne en design keukens. Dit komt door het strakke en tijdloze karakter van deze plaat. Inductie reageert snel op veranderingen wat betreft de warmte en is ook nog eens zeer veilig.
 • Keramisch. Keramisch koken is een variant van elektrisch koken. De kookplaat heeft net als bij inductie een strakke en tijdloze uitstraling. Deze kookplaat heeft echter wel meer tijd nodig om op te warmen en af te koelen dan bij inductie het geval is. Om deze reden profiteert u dan ook van een lagere prijs.
 • Pitt-cooking. Pitt-cooking is een ware trend vandaag de dag. Doordat de grove pitten in het werkblad verwerkt worden, creëert u een unieke en stoere sfeer. Pitt-cooking leent zich perfect voor strakke design keukens.

Hoe kiest u de juiste kookplaat?

Wanneer u een kookplaat gaat uitkiezen, is het belangrijk om te weten aan welke aspecten u de meeste waarde hecht. Ieder type heeft namelijk z'n voor- en nadelen. Zo is koken op inductie het meest veilig, omdat hier geen open vuur aan te pas komt en de plaat na gebruik snel afkoelt. Wanneer u een kookplaat wilt die direct in het oog springt, kunt u een gas-op-glas plaat of pitt-cooking overwegen. Beiden zijn gemakkelijk schoon te maken door het gladde oppervlak rondom de pitten. Zet dus eerst uw wensen op een rijtje en zoek hier vervolgens een gepaste kookplaat bij uit.

Kom naar de winkel

Wilt u meer informatie over de verschillende varianten in ons assortiment? Bezoek dan één van onze winkels waar onze adviseurs u graag van persoonlijk advies voorzien.

Greeploze keukens

Greeploze keukens

Greeploze keukens zijn zeer geschikt wanneer u van de moderne keukenstijl houdt. Het ontbreken van keukengrepen zorgt voor een strak en ruimtelijk geheel dat rust uitstraalt.

Binnenkijken bij de familie Simons

We laten zes klanten aan het woord over hun keuken. Daarbij geven we een zo breed mogelijk beeld van wat Mandemakers u kan bieden. Van een scherp geprijsde keuken uit de Mandemakers Collectie tot een unieke designkeuken van Barletti. En de diverse smaken daar tussenin.

De familie Simons

en hun ervaring met Mandemakers keukens

De keuze voor onze keuken was niet zo moeilijk. "We waren direct verliefd op deze keuken."Er was niet veel overredingskracht van de mensen bij Mandemakers Keukens nodig. "Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat het proces heel soepel is verlopen. Familiair met Brabantse gezelligheid. Zowel Mandemakers als wij hebben alle tijd genomen", licht Bas het aankoopproces toe. Ageeth haakt hierop in: "Het is leuk om te vertellen dat Ben Mandemakers onze keuken heeft ontworpen en heeft getekend. En dat is prima gelukt."

WAT KOST EEN KEUKEN?

 • Binnen 5 minuten weet u wat uw keuken kost!
 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel

Het granieten werkblad van deze moderne hoekkeuken in wit keuken budgetplanner met de klassiek getegelde spatrand. De extra brede schouw boven het vrijstaande rvs Boretti.

 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel
Parallel keukens

Parallel keukens

Een parallel keuken is de uitgebreide vorm van een rechte keuken. Parallel keukens bestaan namelijk zoals de naam al doet vermoeden uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. 

Inspiratie nodig?

Wij inspireren u graag in een van onze vestigingen

 • 10 vestigingen door heel Nederland