Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keukens op maat

Van de eerste potloodschets tot een vakkundig geïnstalleerd eindproduct. En alles wat daartussen zit. Een keuken op maat sluit volledig aan bij uw persoonlijke stijl en voorkeuren. U beslist zelf tot in detail over de indeling van de ruimte, welke materialen en apparaten worden gebruikt en welke kleuren de boventoon voeren. Maatwerk keukens van de bovenste plank, uniek in alle opzichten. Een keuken op maat laten maken? Creëer een woon- en leefkeuken, geschikt voor uw ruimte én voor een scherpe prijs; wie wil dat nou niet?

Wat kost een keuken op maat?

Is een keuken op maat betaalbaar? Jazeker, een keuken op maat is dichterbij dan u denkt, want het hoeft niet altijd een vermogen te kosten. Bij Mandemakers Keukens kunt u kiezen uit maatwerk keukens in verschillende stijlen en prijscategorieën. Voor een bedrag vanaf 7500 euro bent u de trotse eigenaar van een keuken op maat. De prijs is natuurlijk sterk afhankelijk van de keukeninrichting, -afmeting en -opstelling. Wilt u de bestaande keuken in uw (nieuwe) huis vernieuwen, zodat deze beter past bij uw smaak? Of verwerkt u al uw eisen en wensen in een volledig uniek ontwerp? Een keuken op maat voldoet aan alle wensen en sluit naadloos aan op uw ruimte.

 

Combineer erop los met een keuken op maat

Het ontwikkelen van een op maat gemaakte keuken is een boeiend en uitdagend project, met het perfecte kookvertrek als eindresultaat. Breng al uw persoonlijke keuken wensen en eisen duidelijk in kaart. Kies de voor u optimale keukenindeling, zorg ervoor dat u de beoogde afmetingen op papier heeft staan en start met ontwerpen. Uiteraard staan de keukenspecialisten van Mandemakers voor u klaar om gezamenlijk tot het optimale design voor uw keuken op maat te komen. Laat u op voorhand inspireren door onze uitgebreide keukencollectie of doe nieuwe ideeën voor uw ideale keuken op in het gratis te bestellen keukenmagazine.

Waar moet u op letten bij een keuken op maat?

Wanneer u besluit een keuken op maat aan te schaffen, is het verstandig goed geïnformeerd te werk te gaan. Er zijn altijd dingen waar u op moet letten met een keuken op maat. Allereerst is er de beschikbare ruimte, vervolgens de stijl en het gebruiksgemak. Maatwerk keukens zijn er in verschillende keukenopstellingen: rechte keukens, L-keukens, hoekkeukens, U-keukens en keukens met een kookeiland. Beslis van tevoren welke apparatuur u waar wilt installeren en hoeveel kastruimte u nodig heeft. Met het kopen van een keuken op maat bepaalt u niet alleen de opstelling zelf, ook de indeling komt voort uit uw wensen. Houd bij het maken van een indeling rekening met de zogenaamde werkdriehoek: kookplaat, spoelbak en koelkast. U zal zich tijdens het koken veelal tussen deze drie elementen bewegen. Keukenkasten op maat en keukenfronten op maat zijn handige onderdelen om een compleet beeld te krijgen van uw nieuwe keuken. Komt u er toch niet helemaal uit? Onze adviseurs in de winkel voorzien u graag van tips voor een keuken op maat.

Zelf een keuken op maat samenstellen

Waar dient u rekening mee te houden bij het ontwerp van een keuken op maat? Enkele handige en belangrijke tips op een rij:

 • Ken uw keuken en ken uw stijl: meet zorgvuldig en kies de optimale keukenopstelling
 • Denk goed na over materialen: kiest u voor onderhoudsvriendelijk of voor mooi, maar iets minder praktisch?
 • Zorg voor voldoende werkruimte, in het bijzonder tussen de kookplaat en spoelbak.
 • Stem de ideale werkhoogte af op de hoofdgebruiker(s) van de keuken.
 • Maak een logische en veilige indeling voor wat betreft apparatuur, zoals de oven en koelkast.
 • Zorg voor voldoende en schematische opbergruimte middels overzichtelijke kasten of laden.
 • Houd loop- en beweeg afstanden tussen de verschillende keukenfuncties logisch en beperkt.
 • Laat u goed en vakkundig adviseren door een specialist en voorkom misrekeningen
100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Kostenloos inspiratie magazine?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Laat u adviseren door onze adviseurs, of ga zelf aan de slag

Met de juiste keukenopstelling is het prettig werken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. Toch liever zelf een keuken ontwerpen? Met de 3D keukenplanner van Mandemakers ontwerpt u eenvoudig uw eigen keuken op maat. Volg ons stappenplan en creëer uw ideale keuken, eenvoudig en snel.

Heef u nog vragen of laat u het ontwerpen liever aan onze adviseurs over? Kom dan langs in een van onze vestigingen of maak online een afspraak. U kiest zelf de gewenste datum en tijdstip. Hiermee bent u verzekerd dat er een adviseur voor u klaarstaat.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een keuken op maat?

  De kosten van een op maat gemaakte keuken kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte en complexiteit van het ontwerp. Bij Mandemakers Keukens heeft u al een keuken op maat vanaf €7500.

 • Waarom kiezen voor een keuken op maat?

  Een op maat gemaakte keuken biedt unieke ontwerpmogelijkheden die passen bij uw persoonlijke stijl en behoeften. Met een keuken op maat maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door maatwerkoplossingen voor kasten en opbergmogelijkheden. Deze keukens kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals toegankelijkheid of ergonomie.

 • Hoeveel kost een keuken laten plaatsen?

  De kosten van een keuken plaatsen liggen gemiddeld tussen de 750 tot 3500 euro. Hoe meer er wordt aangepast, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Is het nodig dat er leidingen of stroompunten verlegd worden? Dan komt daar ongeveer 100 tot 250 euro bovenop. U leest hier meer over in onze blog.

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.