Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Landelijke apparatuur in uw nieuwe keuken?

Het fornuis, de oven en de koelkast zijn essentieel in een landelijke keuken. Met de juiste landelijke apparatuur en een strategische opstelling slaat u twee vliegen in één klap: de apparatuur werkt voor u en ze maken uw keuken in een oogopslag landelijk. Daarmee sluiten ze perfect aan bij de karakteristieke materialen en nostalgische accessoires.

Grote fornuizen en ovens

Onder een (liefst brede) schouw bevindt zich het centrum van uw keuken: fornuis en oven. Deze landelijke keukenapparatuur mag best opvallen, bijvoorbeeld door hun formaat of zelfs door hun aantal. Eén oven voor vis en één voor vlees geeft bijvoorbeeld een ongekende culinaire vrijheid. Zeker als u met uw landelijke apparatuur kunt kiezen uit meerdere gaarwijzes. Meerdere fornuizen of meerdere ovens naast elkaar roepen direct het tijdloze bakgevoel op. Elektrisch koken is uiteraard uit den boze. In de landelijke keuken is koken op gas een must, zoals het in vroegere tijden op het platteland ook gebeurde. Liefst op een fornuis met zoveel mogelijk pitten. Eén brok nostalgie, tot de vlammen aan toe!

Moderne apparatuur in een landelijke keuken

Nostalgisch is bij Mandemakers iets anders dan ouderwets. Er is veel moderne apparatuur voorhanden die voortreffelijk past in een plattelandskeuken. Denk aan een ingebouwde wok, grillplaten en roosters in uw fornuis. Maar ook verschillende gaspitten (bijvoorbeeld langzaam verwarmende pitten) en warmhouders sluiten naadloos aan bij de boerentint. Dat kan smaak- en stijlvol. De moderne, landelijke apparatuur is in alle kleuren verkrijgbaar, van donkerrood tot zeegroen en wit. Groot en robuust is hierbij de trend. Denk aan een stevig formaat koelkast: niet alleen praktisch, maar ook de gewenste uitstraling. Die grote en robuuste uitstraling komt ook terug in de inbouwapparatuur, zoals in de keuken van Ariadne at Home. Moderne apparatuur omringd door landelijke en oneffen tegels.

Inspirerende apparatuurmerken

Landelijke keukenapparatuur is tegenwoordig vaak van Italiaanse afkomst. Denk aan Bertazzoni. dat kennis en knowhow combineert voor kookliefhebbers. Of de kwalitatief hoogstaande en fraai vormgegeven fornuizen van Boretti. Een specialist in nostalgische fornuizen is het eveneens Italiaanse Smeg. Dat staat voor elegantie en comfort. Wie in het topsegment zoekt, kan terecht bij La Cornue. Statig en ambachtelijk zijn de sleutelwoorden van dit Franse designmerk, bij wie de koperen details in het oog springen. Bent u op zoek naar passende, landelijke apparatuur voor uw keuken? Kijk hier verder of maak een afspraak voor persoonlijk advies.