Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

De installatie van een Quooker in 3 overzichtelijke stappen

Uw eigen Quooker installeren? Dat kan! De Quooker wordt namelijk geleverd als set met daarbij een duidelijke handleiding en het benodigde installatiemateriaal. Toch vraagt de installatie van een Quooker wel om wat handigheid. Om u een goed beeld te geven van een Quooker installatie hebben we de verschillende stappen op een rijtje gezet.

Welke Quooker past bij u?

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan kijken welke heetwaterkraan van Quooker het beste bij u en uw keuken past. Quooker heeft verschillende modellen in het assortiment, waardoor er aan diverse behoeften kan worden voldaan.

 

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan…

Lees verder

Bent u overtuigd door de voordelen van Quooker? Dan is het tijd om te gaan kijken welke heetwaterkraan van Quooker het beste bij u en uw keuken past. Quooker heeft verschillende modellen in het assortiment, waardoor er aan diverse behoeften kan worden voldaan.

 

1. Bepaal de positie en boor een gat

Voordat u daadwerkelijk tot het boren overgaat, is het van belang om goed uit te meten waar de Quooker moet komen staan. Zorg hierbij altijd dat de uitloop ruim boven de spoelbak hangt. Wanneer u vervolgens wilt gaan boren, is het raadzaam om nog even goed te checken wat de gatmaat is. Deze is namelijk niet voor iedere Quooker variant hetzelfde.

2. Monteer de Quooker

Na het boren van het gat duwt u de kraan door het gat in het aanrecht. Wanneer u een Quooker Flex wilt installeren, moet u voorafgaand aan deze eerste stap de waterslangen aan de kraan monteren. Hierna zet u de kraan in de gewenste stand en draait u het geheel vast met behulp van de stalen ring of aantrekmoer (dit verschilt ook per variant). Door de schroeven in de schroefring/aantrekmoer vast te draaien, weet u zeker dat de kraan goed vast zit.

3. Sluit achtereenvolgens het water, de afvoer en het reservoir aan

Deze laatste stappen vragen om precisie en een goed gebruik van de handleiding. Om ongemak te voorkomen, raden we u aan om de hoofdkraan dicht te draaien voordat u begint. Lees hierna de handleiding zeer nauwkeurig en ga stapsgewijs te werk. Op deze manier kunt u na het plaatsen van het reservoir genieten van het gemak en de efficiëntie van uw eigen Quooker!

Meer uitleg over de Quooker installatie? Kom langs!

Wilt u meer weten over hoe u een Quooker kunt installeren in uw keuken? Of wilt u informatie over de Quooker in het algemeen of één van de verschillende varianten? Kom gerust langs in één van onze winkels waar onze adviseurs u van de gewenste informatie voorzien. Daarnaast kunnen de Quookers hier ook uitgeprobeerd worden.