Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

AEG afzuigkappen

AEG afzuigkappen zorgen voor optimale geurafzuiging van uw keuken, zodat de ruimte altijd fris blijft ruiken. Dankzij de efficiënte afzuiging krijgen etensgeuren geen kans om zich door de ruimte te verspreiden. Bovendien bepaalt u zelf voor welk model u kiest: opvallend, klassiek of discreet. Voor iedere keuken is een geschikt afzuigsysteem te vinden. Bent u benieuwd naar de nieuwste innovaties op het gebied van afzuiging en mogelijkheden van AEG? Lees dan verder.

De nieuwste innovaties

Een sterke, effectieve afzuiging is fijn, maar kan ook voor geluidsoverlast zorgen. Daar heeft AEG iets op gevonden. De afzuigsystemen met SilentTech zorgen voor stille afzuiging, zodat u in alle rust de heerlijkste maaltijd bereidt of deze lekker opeet. De LED-verlichting zorgt voor een sfeervolle verlichting van uw keuken en zorgt bovendien ook voor functionele verlichting van de kookplaat. Wanneer u aan het koken bent, heeft u vaak uw handen vol. Daarom heeft AEG de Hob2Hood functie ontwikkeld. Dankzij deze geavanceerde technologie wordt de afzuigkap automatisch in werking gesteld zodra de kookplaat in gebruik is. Hierbij wordt het afzuigvermogen ook automatisch afgesteld op de behoefte, zodat u zich hier niet om hoeft te bekommeren en uw volledige focus op het koken kunt leggen. Indien nodig kan het afzuigvermogen wel handmatig worden aangepast, waarbij u de keuze heeft uit maar liefst 180 combinaties.

Keukenapparatuur van AEG

AEG Mastery Range

Dat AEG blijft innoveren blijkt wel uit de trendy Mastery Range. Deze nieuwe collectie keukenapparatuur bestaat uit speciale keukengadgets waardoor uw kookkunsten naar een hoger niveau worden getild. Dankzij het responsieve karakter werken de apparaten samen en wordt koken een stuk gemakkelijker!

Dat AEG blijft innoveren blijkt wel uit de trendy Mastery Range. Deze…

Lees verder

Dat AEG blijft innoveren blijkt wel uit de trendy Mastery Range. Deze nieuwe collectie keukenapparatuur bestaat uit speciale keukengadgets waardoor uw kookkunsten naar een hoger niveau worden getild. Dankzij het responsieve karakter werken de apparaten samen en wordt koken een stuk gemakkelijker!

De verschillende uitvoeringen

Iedere keuken vraagt om een ander afzuigsysteem en daarom biedt AEG een brede variëteit. Het eerste wat u zichzelf moet afvragen is in welke mate de afzuigkap gezien mag worden. Ligt uw voorkeur bij een discreet, onopvallend model? Overweeg dan een geïntegreerde, telescopische of werkbladafzuigkap. De geïntegreerde variant is een inbouw afzuigkap, die wordt gemonteerd in de kast boven uw kookplaat. De telescopische of werkbladafzuigkap kunt u uitschuiven zodra u deze nodig heeft, zodat deze de rest van de tijd niet zichtbaar is. Mag uw afzuigsysteem gezien worden? Kies dan voor een plafond-, schouw- of wandafzuigkap. Deze modellen worden aan de muur of het plafond bevestigd en bevinden zich boven de kookplaat. Ook bij een kookeiland ontkomt u niet aan een opvallende afzuigkap. De stijlvolle eilandafzuigkappen bevinden zich in het midden van uw keuken en hebben een extra sterk afzuigsysteem, omdat kookgeuren in dit geval alle kanten op kunnen.

Het onderhoud van uw AEG afzuigsysteem

Onderhoud is essentieel om uw AEG afzuigkap optimaal te laten werken. Alle afzuigsystemen zijn voorzien van metalen vetfilters. Deze kunt u blijvend gebruiken, maar ze dienen wel regelmatig gereinigd te worden. Dat kan eenvoudig in de vaatwasser op een intensief programma op een temperatuur 60-70°C of met de hand. Met behulp van warm water en wat afwasmiddel laat u de filter even weken en neemt u deze vervolgens af met een doekje. Indien u een afzuigsysteem met recirculatie heeft, moet u de koolstoffilters eens in de vier maanden vervangen. Deze filters kunnen ook in de afwasmachine gereinigd worden om deze een aantal keer te hergebruiken.

Meer van AEG zien?

Bent u benieuwd naar de diverse afzuigkappen van AEG en wilt u ook de andere keukenapparatuur van dit merk eens bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u het brede assortiment en kunt u eventueel voor vragen en advies terecht bij onze professionele keukenadviseurs. Zij helpen u met veel plezier bij het maken van uw keuzes.